Focus is de boodschap

Focus is de boodschapDe zon is een uitzonderlijke energiebron. Ieder uur overspoelt zij de aarde met miljarden kilowatts aan energie. Nochtans kan je met behulp van een hoed, parasol of zonnescherm uren zonnebaden zonder noemenswaardige neveneffecten. Een laser is een relatief zwakke energiebron. Een laser heeft maar een paar watt energie nodig en focust deze in een coherente lichtbundel. Maar met een laser kan je een gat in een diamant boren of een kankergezwel uitschakelen.

Dit voorbeeld geldt eveneens voor bedrijven: wanneer je een bedrijf gefocust houdt, creëer je hetzelfde effect. Je ontwikkelt een krachtige, “laserachtige” mogelijkheid om een markt te domineren. Wanneer een bedrijf niet gefocust is, verliest het haar kracht. Het wordt de zon die haar energie versnippert over al te veel producten en al te veel markten.

Spijtig genoeg merken we dat in het bedrijfsleven de zon maar al te vaak wint. De combinatie van snelle technologische ontwikkeling en goedkopere productietechnieken hebben geleid tot een enorme toename in aantallen, smaken en variëteiten van producten, too many of too much of everything.

Wat je vandaag ziet, is de start van een reactie tegen deze overexpansie. In plaats van expansie gaan bepaalde bedrijven in tegenovergestelde richting. Zij gaan “back to basics”. Zij zijn de les van de laser aan het leren. Van hoe te focussen. Da’s een les die iedereen zou moeten leren. De toekomst van bedrijven en merken hangt er van af!

 

zoek

Marketing Nieuws

  • Zes op tien Belgische bedrijven aanwezig op Facebook
    [lees verder]
  • Slechts 2,4% van Belgische bedrijven beschikt over Facebook-pagina
    [lees verder]
Volledig overzicht


Marketing Tips

Abonneer u nu op de Marketing Tip van de Week, uw wekelijks gratis marketing-tussendoortje dat u even laat stilstaan bij soms evidente, soms onverwachte marketingadviezen.

Voorbeelden


Abonneer


Media Luna Blog


Onze blog rond marketing, strategie en branding.
Check it out now!

Media Luna Video Report


Blijf gefocust, bekijk onze marketingvideo's!

MEDIA LUNA | Eduard Robeynslaan 12 | 3290 Diest
marc@media-luna.be | T +32 13 29 03 07 | F +32 13 50 00 35
Disclaimer
© Media Luna 2009