Communicatiestrategie

 Eens vastligt wat de bedrijf- en merkstrategie is en hoe deze in een marketingstrategie is gegoten, dient het merk in de markt gecommuniceerd te worden. Binnen een communicatiestrategie wordt een antwoord gegeven op de vragen naar wie gecommuniceerd moet worden (klantendoelgroepen), wat gecommuniceerd moet worden (de boodschap) en hoe dat dient te gebeuren (communicatieplan).

Klantendoelgroepen

De analyse van de verschillende - professionele en/of particuliere, rechtstreekse en/of onrechtstreekse - klantendoelgroepen, alsook de segmentatie ervan is een cruciaal gegeven binnen een communicatiestrategie.

Boodschap

De boodschap die een bedrijf of merk communiceert, dient gebaseerd te zijn op de focus die gespecifieerd werd in het marketingplan. De 'tone of voice' van deze boodschap zal voor iedere klantendoelgroep moeten vastgelegd worden. Een consistent gebruik van een boodschap, gericht op de merkfocus, zal essentieel zijn in het al dan niet succesvol zijn van een merk.

Communicatieplan

In het communicatieplan zal de boodschap moeten vertaald worden in een 'promise' naar de respectievelijke klantendoelgroep. Deze belofte kan verschillen van doelgroep tot doelgroep. Het is uiteraard van cruciaal belang dat deze belofte kan worden hard gemaakt door de producten en/of diensten die aan het merk verbonden zijn. Wat de inhoud van een goed communicatieplan dient te zijn, vindt u onder de rubriek Communicatie.

 

Voor het opstellen van een doordachte communicatiestrategie, die op één lijn zit met uw overkoepelende strategie, kan u een beroep doen op Media Luna.

zoek

Marketing Nieuws

  • Zes op tien Belgische bedrijven aanwezig op Facebook
    [lees verder]
  • Slechts 2,4% van Belgische bedrijven beschikt over Facebook-pagina
    [lees verder]
Volledig overzicht


Marketing Tips

Abonneer u nu op de Marketing Tip van de Week, uw wekelijks gratis marketing-tussendoortje dat u even laat stilstaan bij soms evidente, soms onverwachte marketingadviezen.

Voorbeelden


Abonneer


Media Luna Blog


Onze blog rond marketing, strategie en branding.
Check it out now!

Media Luna Video Report


Blijf gefocust, bekijk onze marketingvideo's!

MEDIA LUNA | Eduard Robeynslaan 12 | 3290 Diest
marc@media-luna.be | T +32 13 29 03 07 | F +32 13 50 00 35
Disclaimer
© Media Luna 2009